2021-03-02 10:49:51• hírek • Refszatmar.eu

Megújult a szamoskóródi református templom

Istent dicséri a szamoskóródi református templom megújulása, mert ebből is láthatjuk az Ő kegyelmét az életünkben. Mi is valójában a templom? Erre a kérdésre sokféle válasz létezik.

A templom Isten háza, helyszíne az istentiszteletnek, a lelki épülésnek, a bűnbocsánatban nyert békességnek, a Krisztusban kapott új erőnek, az Úr akaratába való belenyugvásnak stb. Azt hiszem, hogy mindenkinek megvan a személyes válasza a kérdésre, és jól van ez így. A lényeg, hogy a templom hálára indít és emlékeztet a mi Atyánk irántunk való jóindulatára – osztotta meg velünk hálatelt gondolatait lapunkkal Erdei Árva István szamoskóródi lelkipásztor, majd ezt folytatva elmondta: Hálával szemléljük a szamoskóródi templomot, amelynek felújítási munkálatai a végéhez értek.

A renoválás még ősszel kezdődött el, amikor a templom külső falán, közel kétméteres magasságig eltávolították a salétromtól átitatódott vakolatot, majd egy speciális anyag injektálásával elzárták a felfele szivárgó víz útját a falban. Ezt követően a szakemberek négy réteg specifikus vakolóanyagot vittek fel a megtisztított falra, amelyek segítik a téglákban lévő víz elpárolgását és megkötik az ásványi anyagokat.

A különleges munkálatok után elkezdődött a tatarozás látványosabb része: a toronytető átfestése; a toronytető négy sarkán lévő csillag cseréje; az ereszdeszka javítása és újrafestése; a torony ablakainak újrafestése; a falak javítása; a templom teljes átfestése egy kivételes légáteresztő festékkel; a párkányok lemezzel való borítása; a kerítés javítása és újrafestése.

Látva az elvégzett munka eredményét és a felújítási munkálatokat végzők szakértelmét, bízunk benne, hogy templomunk ékessége sokáig hirdeti Isten dicsőségét.

Köszönjük a mi megtartó Urunknak, hogy megadta nekünk ezt az örömöt. Istené a dicsőség. – fogalmazott a lelkipásztor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: